Vattenfallin Vuoden Energiaperhe –kilpailu

Yksi kilpailu, kolme perhettä, neljä vuodenaikaa, suuret säästöt

Loppukirin ja lämmityksen suunnittelua

Olgalla pohdittiin lämmityskauden suunnitelmia ja osan tiloista pitämisestä viileämpänä.Nyt on paras aika säästää puita lämpöpumppujen avulla, ja kovemmilla pakkasilla sitten polttaa puuta. SmartPlugin avulla voi ajastaa lämpöpatterit päälle aamuun nostamaan lämpöä Olgan tuvassa.

Kailla lämmityshuolet ovat pienempiä hakepolttimen toimiessa taas normaalisti. Tutkittaessa yöajan melko korkeaa kulutusta selitykseksi paljastui pakastin, jonka termostaatti oli täysillä. Smart Tempin avulla lämpötila säädettiin -18 asteeseen. Säädössä saikin olla tarkkana, jotteivät vaivalla pyydetyt kalat vain pääse pilaantumaan.

Maritalla käytiin läpi modernin omakotitalon syysvalmisteluita, ja jätettiin myös osa tilasta viileämmäksi. Samoin katsottiin lämmön virtausta tilojen välillä ja suunniteltiin, kuinka lämpöpumpn lämpöä hyödynnetään tehokkaasti. Ulkoaltaan tyhjennys on vielä edessä – tällä kertaa rikki jäätyminen estetään laittamalla nesteeseen jäänestoainetta.

Sulje

Sähkönkulutuksen seurantaan ja hallintaan

Vattenfall Smart Plug älypistorasia sähkölaitteiden etäohjaukseen Vattenfall EnergyWatch sähkönkulutuksen seurantaan Ilmalämpöpumpputarjous

Vattenfall Youtubessa

Katso
videoita

Kai Lehtinen: Höylä käy ja saha soi verstaalla

Lue lisää Kain arjesta

Olga Temonen: Tunnelmoidaan viltin alla

Lue lisää Olgan arjesta

Marita Taavitsainen: Kotonamme ei mukavuudesta tingitä

Lue lisää Maritan arjesta